Vi möter Christian Dolovski, grundare och ägare till Boardwalk Surf & Streetwear, en surf- och streetinspirerad butik för alla som gillar en avslappnad livsstil.

Christian kommer från restaurangbranschen och är utbildad sommelier. Han har jobbat ett kort tag på systembolaget och sista anställningen var som kafferostare på Love Coffee Roasters i Lund. Sitt starkaste karaktärsdrag anser han själv vara att han brinner för service.

Vad betyder Boardwalk och Lund Surfs för dig?

Det betyder mycket för mig, jag har just nu möjlighet att jobba med, och utveckla min stora passion surfing. Och dessutom gör jag det i min hemstad Lund.

När jag öppnade butiken i december 2016 startade jag i princip med att sälja t-shirts och tröjor i lokalen på Stora Södergatan 27. Idag finns här förutom det, skor, jackor, byxor, väskor, våtdräkter, allt man kan behöva till skate och surfing. Jag har även fått igång min webbshop boardwalk.nu. I oktober 2018 går första Boardwalk Travel, alltså en arrangerad surfresa till Caparica, Portugal. Vad jag är mest stolt över är hur långt Boardwalk har kommit på knappt 2 år.

Är det något som folk i allmänhet kanske inte känner till att ni har?

Många associerar surf endast med sommaren och varma härliga stränder. Men det är inte hela sanningen. Vi surfar året om och behöver mer än bara shorts och flip flops. När hösten kommer fylls butiken med tjocka tröjor, jackor, mössor och allt man kan behöva för att klara den skånska vintern.

Vilka utmaningar står er bransch inför idag? 

Jag upplever en klädinflation på framför allt den kvinnliga sidan. Konsumenter har lärt sig att det alltid finns reaprodukter att köpa, så man har slutat att handla till ordinarie pris då produkten snart kommer hamna på rea ändå. Det kan vara resultatet av överproduktion och ett mindre lyckat hållbarhetstänk i klädindustrin. Men vi går åt rätt håll, med mer medvetna konsumenter som börjar ställa krav på hållbara produkter både för miljö och människa.

Hur ser företaget ut om fem år?

Butiken i Lund kommer fungera som navet i verksamheten. Webben kommer öppnas upp för de andra nordiska länderna med början i Norge. Surfresorna kommer vara en konstant verksamhet under större delen av året och det är inte omöjligt att det kommer finnas en filial vid en kust nära dig!